03 November, 2012

Pengumuman Terkini 10 Disember 2016

Kepada semua ahli MyQbic samada aktif atau pasif yang memegang Akaun Peribadi MyQbic bermula daripada A41272-1445-1000000 sehingga A41272-1445-9000000, sukacita dimaklumkan bahawa tuan/puan:
 1. Boleh menuntut kembali bayaran pengesahan pendaftaran dalam jumlah penuh.
 2. Boleh membuat pengeluaran semua baki amaun dari Akaun 1, Akaun 2 dan Akaun 3 samada telah atau belum mencapai had pengeluaran minima yang ditetapkan atau masih mempunyai tunggakkan Yuran Pengaktifan Akaun.
Tuntutan berkenaan boleh dibuat bermula 10 Disember 2016 sehingga 31 Mei 2017. Tuan/puan juga dikecualikan sepenuhnya daripada membuat bayaran bulanan Yuran Pengaktifan Akaun berkuatkuasa 10 Disember 2016. Sila SMS Nama Penuh, No. Akaun Peribadi MyQbic, No. Kad Pengenalan, Nama Bank dan No. Akaun Bank ke talian 012-7615396 (9:00 pagi hingga 4:30 petang).

Mana-mana ahli MyQbic yang memegang Akaun Peribadi MyQbic bermula daripada A41272-1445-1000000 sehingga A41272-1445-9000000 yang terlibat samada secara langsung atau tidak langsung dalam apa jua cara dan bentuk menjatuhkan reputasi MyQbic, keahlian ditamatkan, atau seumpamanya TIDAK LAYAK membuat sebarang tuntutan.

Setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih diucapkan ke atas kesabaran, kesetiaan, dan kepercayaan yang diberikan. MyQbic 1

Jawatan Kosong: 
Pengurus Operasi atau Pengurus Projek


Perniagaan internet adalah nadi kelangsungan MyQbic. Gabungan kerja sepasukan yang mantap dan perkongsian kemahiran secara berterusan adalah kunci kejayaan kami dari tahun ke tahun. Bagi memacu keberhasilan dan kekal berdiri teguh, kami memerlukan barisan Pengurus Operasi yang terlatih dan berketrampilan.
Kriteria Pemohon

 1. Berumur 23 tahun dan ke atas. 
 2. Berdisiplin dan boleh bekerja dengan baik tanpa pengawasan. 
 3. Tiada pengalaman atau berpengalaman dalam perniagaan internet. 
 4. Bersedia mengikuti kursus dan latihan pengurusan perniagaan internet.


Faedah-Faedah Pengurus Operasi

 1. Gaji permulaan RM 5,000 ke atas bagi yang tiada pengalaman dalam perniagaan internet.
 2. Gaji permulaan RM 13,200 ke atas bagi yang berpengalaman dalam perniagaan internet.
 3. Bonus tahunan, kenaikan gaji dan elaun kerja lebih masa.
 4. Caruman pekerja dan kemudahan perubatan.
 5. Latihan dan bimbingan profesional secara berterusan.
 6. Cuti selama 3 hari pada setiap minggu - Jumaat, Sabtu & Ahad.
 7. Cuti tahunan bergaji penuh selama 35 hari.
 8. Kemudahan peralatan dan kelengkapan dibekalkan - komputer riba, telefon bimbit, broadband untuk akses internet, perisian, manual kerja dan operasi.
 9. Dan lain-lain.

Bidang Tugas dan Tanggungjawab Pengurus Operasi

 1. Bekerja di atas talian atau secara online selama 3 jam pada setiap hari Isnin hingga Khamis atau 4 hari seminggu atau 12 jam setiap minggu.
 2. Merancang dan melaksanakan projek berdasarkan spesifikasi yang dikehendaki.
 3. Memastikan projek-projek disiapkan dalam tempoh masa yang ditetapkan.
 4. Mengenalpasti isu yang timbul sebelum, semasa dan selepas sesuatu perlaksanaan projek dan mengambil tindakan penambahbaikan.
 5. Mengurus sumber teknikal dan belanjawan secara berhemah bagi setiap projek.
 6. Lain-lain tugas apabila diarahkan.

Konsep Kerja di MyQbic ‘Rumahku Pejabatku


MyQbic mengamalkan konsep kerja ‘Rumahku Pejabatku’ di mana semua Pengurus Operasi dibenarkan bekerja secara online dari rumah sendiri dengan mematuhi peraturan, prosedur dan manual kerja yang ditetapkan. Cara bekerja di MyQbic 90% secara online dan 10% adalah pertemuan bersemuka sepanjang tahun. MyQbic menerapkan konsep ini setelah mengambil kira kelemahan dan kelebihan dalam pelbagai sudut. Di antara kelebihan konsep ini adalah seperti berikut: 

 1. Mengurangkan kos pengurusan dan operasi.
 2. Meningkatkan keberhasilan dan kualiti kerja.
 3. Mengurangkan tekanan emosi dan mewujudkan keseronokkan bekerja.


Anda berminat bekerja sebagai Pengurus Operasi di MyQbic?
Tarikh Tutup Permohonan: 31 Ogos 2014
Keputusan permohonan akan dimaklumkan seawal 1 hari selepas 
tarikh tutup. Pemohon yang berjaya sahaja akan dihubungi.Apakah perbezaan di antara 
Pekerja MyQbic dan Ahli MyQbic?


 • Pekerja MyQbic merujuk kepada semua staff, krew dan pengurus yang bekerja di MyQbic. Mereka tidak dibenarkan menyertai atau melaksanakan kempen program paid per call.
 • Ahli MyQbic merujuk kepada semua peserta yang telah mendaftar sebagai ahli bagi menyertai program paid per call. Mereka dibenarkan melaksanakan kempen program paid per call. Mana-mana ahli MyQbic yang aktif, komited dan berprestasi baik di dalam program paid per call akan terus diserap dan dilantik sebagai staff atau krew di MyQbic. Mereka yang telah dilantik sebagai staff atau krew tidak dibenarkan lagi melaksanakan program paid per call.

Senarai Buku Yang Ditulis Oleh Pengasas MyQbicTajuk Buku: 516 Rahsia Dalaman Jutawan Internet Dibongkar
Penulis: Abu Pzize Hassim
Harga : RM290 seunit, Bukan Ahli MyQbic | RM37 seunit, Ahli MyQbic

Review: 
Buku ini membongkar satu-persatu 516 rahsia bagaimana orang yang tidak tahu atau buta IT  mampu menjana keuntungan lumayan menerusi perniagaan di internet dengan cara yang mudah. 

Salah satu rahsia adalah mereka belajar daripada orang yang tahu dan berpengalaman dalam perniagaan internet. Belajar daripada guru dan mentor yang betul adalah jalan pintas untuk mencapai impian dan kejayaan dengan lebih mudah dan cepat. 

Banyak perniagaan-perniagaan gulung tikar kerana mereka mengusahakan perniagaan mengikut kehendak sendiri dan akhirnya mengalami kerugian. Jika anda bercadang untuk menjana pendapatan tambahan atau memulakan perniagaan yang menguntungkan di internet, buku ini adalah pilihan yang tepat dan sangat sesuai dijadikan panduan.

Buku ini membongkar rahsia, teknik, strategi dan cara yang betul dan berkesan bagaimana anda mampu menjadi jutawan internet. Antara topik-topik yang dibincangkan di dalam buku ini adalah:
 • Rahsia mudah menjana pendapatan lumayan tanpa menjual dan sebarang modal menerusi program Google Adsense.
 • Rahsia mudah menjana pendapatan lumayan tanpa laman web.
 • Rahsia mudah menjana pendapatan lumayan tanpa produk sendiri.
 • Rahsia mudah menjana pendapatan lumayan dengan menjual produk sendiri
 • Rahsia mudah mendapatkan berjuta-juta pelawat dan pelanggan.
 • Rahsia mudah memulakan perniagaan internet yang menguntungkan dalam tempoh 1 jam.
 • dan banyak lagi.
Tajuk Buku: Quran Menyingkap Rahsia Menjadi Kaya & Bahagia
Penulis: Abu Pzize Hassim
Harga: RM215 seunit, Bukan Ahli MyQbic | RM32 seunit, Ahli MyQbic

Review: 
Quran merupakan sumber ilmu yang sangat luarbiasa. Setiap baris ayat di dalam kitab suci ini padat dengan pengajaran, peringatan, peristiwa benar  yang telah berlaku dan akan berlaku. Segala ilmu yang terkandung di dalamnya merentas akal fikiran manusia. Malah jauh lebih maju berbanding pencapaian dan kejayaan tamadun manusia.

Orientalis mengkaji kehebatan wahyu suci ini dan mengimplimentasikannya dalam segenap bidang samada perniagaan, ketenteraan, pertanian dan lain-lain. Hasilnya, begitu menakjubkan! Mereka mendominasi dan menguasai ekonomi dunia kerana mempraktikkan rahsia dan strategi paling mudah dan berkesan yang disarankan oleh Quran. 

Contohnya, pepatah Inggeris "The more you give, the more you receive" atau dalam Bahasa Melayu "Lebih banyak anda memberi, maka lebih banyak anda menerima". Jika mengikut logik akal manusia, semakin banyak kita memberi, maka semakin berkurang apa yang kita milikki. 

Quran telah menyatakan berabad kurun lamanya tentang rahsia membina kekayaan paling pantas dan mudah menerusi strategi "The more you give, the more you receive" iaitu amalan sedekah. Allah S.W.T menjanjikan limpahan kekayaan dengan pantas dan mudah jika kita banyak memberi dan membantu orang lain.

Syarikat-syarikat gergasi dunia seperti Facebook dan Google telah mengimplementasi strategi ini bagi mengaut keuntungan berbillion dollar sepanjang tahun. Mereka memperhalusi strategi sedekah dengan membenarkan berbillion pengguna-pengguna dari seluruh dunia membuka akaun, membina blog, berkongsi gambar, menonton video dan banyak lagi secara percuma! Mengapa mereka sanggup memberi percuma? Benarkah dengan memberi sesuatu secara percuma hanya menambah kerugian dan kemiskinan? Di mana untungnya? Dapatkan jawapan menerusi buku ini.

Buku ini padat dengan rahsia dan beratus-ratus cara berkesan yang akan membuka mata dan minda pembaca perihal betapa mudahnya menjadi kaya dan bahagia berpandukan Quran.

Tajuk Buku: 365 Cerita Benar - Dulu Mereka Miskin, Kini Mereka Kaya
Penulis: Abu Pzize Hassim
Harga: RM270 seunit, Bukan Ahli MyQbic | RM40 seunit, Ahli MyQbic

Review: 
Buku ini menghidangkan himpunan 365 cerita benar bagaimana orang miskin mampu menjadi kaya. Mereka tidak mempunyai wang yang banyak untuk memulakan perniagaan. Mereka tidak membuat pinjaman bank untuk memulakan perniagaan. 

Mereka memulakan perniagaan dengan wang modal yang sangat kecil. Mereka mampu menjadi jutawan dengan pantas kerana mereka melaburkan wang di tempat yang betul iaitu ILMU. Dengan ilmu segala-galanya BOLEH. Dengan Ilmu segala-galanya akan menjadi cepat dan mudah. Tanpa ilmu, segala-galanya akan menjadi MUSTAHIL, lambat dan susah. 

Jika kita ingin menjadi seorang pelari pecut yang handal, kita perlu belajar daripada pelari pecut yang handal. Jika kita ingin menjadi seorang chef yang hebat, kita perlu belajar daripada chef yang hebat. Jika kita orang miskin dan ingin menjadi kaya, kita perlu belajar daripada orang yang dulunya lahir daripada keluarga miskin yang telah menjadi kaya. 

Mengapa orang miskin yang ingin menjadi kaya perlu belajar daripada orang yang dulunya lahir daripada keluarga miskin yang telah menjadi kaya? Untuk menjawab persoalan ini, mari kita fahami situasi ini, andaikan kita tidak pandai dalam mata pelajaran Matematik. 

Setiap kali ujian Matematik, kita sering mendapat E. Adalah menjadi kesilapan besar jika kita belajar Matematik daripada rakan yang memang sedia cerdik dan tidak pernah gagal dalam subjek ini. Tindakan yang tidak bijak jika sebiji epal Gred E meniru sebiji epal yang lain asalnya  Gred A.

Tindakan yang betul, tepat dan sangat bijak jika sebiji epal Gred E meniru sebiji epal yang lain asalnya Gred E kini telah menjadi Gred A. Pelajari Matematik daripada rakan-rakan yang pernah gagal atau mendapat E tetapi mereka telah berjaya mendapat A dalam subjek ini. Pelajari daripada mereka. Anda pasti berjaya!

Buku ini 100% membicarakan cerita-cerita dan pengalaman benar bagaimana mereka dulunya miskin 'Gred E' kini mereka mampu menjadi kaya 'Gred A'. Jika sekarang anda berada di Gred D, C atau B. Laluan anda untuk berjaya dan kaya terlalu hampir setelah membaca buku ini.
Buku ini tidak membicarakan perihal motivasi diri. Sebaliknya, buku ini menjawab persoalan BAGAIMANA.


Tajuk Buku: 682 Rahsia Melariskan Melariskan Produk di Internet
Penulis: Abu Pzize Hassim
Harga: RM260 seunitBukan Ahli MyQbic | RM37 seunit, Ahli MyQbic

Review: 
Produk dan perkhidmatan yang hebat tidak memberi apa-apa makna jika kita tidak tahu bagaimana, di mana dan kepada siapa produk itu ingin kita jual. Menjual adalah satu perkara yang terlalu mudah untuk kita lakukan jika kita tahu caranya. Menjual akan menjadi satu perkara yang terlalu rumit malah mengecewakan jika kita tidak tahu caranya. 

Contohnya, kita ingin menjual ubat kencing manis. Jika kita menjual ubat kencing manis pada orang yang sihat keberangkalian besar mereka akan menolaknya. Jika kita menjual ubat kencing manis pada orang yang sakit lutut keberangkalian besar mereka tidak membeli. Proses menjual akan menjadi lambat dan membosankan. 

Sebaliknya, jika kita menjual ubat kencing manis di tempat yang betul dan pada orang yang MAHU atau MUNGKIN MAHU, mereka pasti berebut-rebut untuk membeli. Di manakah tempat yang paling mudah untuk menemui ramai orang yang MAHU dan MUNGKIN MAHU ubat kencing manis? Salah satu tempat ialah di hospital.

Sebelum kita menjual sesuatu produk dan perkhidmatan, kita perlu kenalpasti di mana dan siapa yang MAHU dan MUNGKIN MAHU. Buku ini akan membongkar 682 rahsia di mana dan bagaimana mengenalpasti orang yang MAHU dan MUNGKIN MAHU dengan mudah. Di manakah mereka bersembunyi?  

Dengan menguasai 682 rahsia  ini, produk dan perkhidmatan anda akan terjual dan laris dengan lebih mudah dan pantas.
Tajuk Buku: 751 Kaedah Promosi Produk & Perniagaan Di internet
Penulis: Abu Pzize Hassim
Harga: RM198.90Bukan Ahli MyQbic | RM30 seunit, Ahli MyQbic

Review: 
Promosi adalah kunci kejayaan sesuatu perniagaan. Tanpa promosi, orang ramai tidak tahu kewujudansesuatu produk dan perniagaan. Begitu juga dengan perniagaan di internet. Kita perlu melakukan promosi. Semakin kerap kita melakukan promosi, semakin ramai orang tahu tentang produk yang kita tawarkan.

Memiliki laman web yang canggih dan produk yang hebat tanpa promosi hanya sia-sia. Kita memerlukan pelbagai kaedah promosi yang berkesan bagi menarik ramai pelawat dan pelanggan dengan lebih mudah dan cepat. Semakin banyak kaedah promosi berkesan yang kita gunakan, maka semakin tinggi peluang kita membuat jualan dan keuntungan.
Tajuk Buku: 5 Rahsia Besar Memperolehi Jutaan Pelawat & Pelanggan Setiap Minit
Penulis: Abu Pzize Hassim
Harga: RM362 seunit, Bukan Ahli MyQbic | RM65 seunit, Ahli MyQbic

Review: 
Beriklan menerusi Google Adwords dan Facebook Ads adalah cara terpantas untuk mendapatkan berjuta-juta pelawat dan pelanggan dalam dan luar negara dengan mudah. Kita perlu membayar jika kita ingin beriklan menerusi Google Adwords dan Facebook Ads. Salah satu bentuk bayaran yang dikenakan ialah bayaran bagi setiap klik. Banyak syarikat mengalami kerugian kerana hasil jualan mereka jauh lebih rendah berbanding kos perbelanjaan pengiklanan di Google Adwords dan Facebook Ads.

Sebelum saya menulis buku ini, saya telah melakukan banyak kajian. Saya telah membeli dan menguji pelbagai strategi dan perisian yang boleh menjimatkan kos pengiklanan serendah RM0.01 atau 1 sen bagi setiap klik. 

Saya telah melakukan beberapa penambahbaikan dan hasilnya ada 5 cara berkesan untuk mendapatkan 1 sen bagi setiap klik yang berkualiti. Buku ini akan membongkar bagaimana anda boleh mendapat berjuta-juta klik yang berkualiti dengan mudah dan murah serendah 1 sen di Google Adwords dan Facebook Ads.


  Tajuk Buku: Lebih Satu Juta Click Google Adsense
Penulis: Abu Pzize Hassim
Harga: RM850 seunit Bukan Ahli MyQbic | RM145 seunit, Ahli MyQbic

Review: 
Berita baik kepada peminat tegar program buat duit Google Adsense dan selamat menjadi kaya-raya walaupun anda tidak mempunyai sebarang produk dan perniagaan di internet. Saya telah mengkaji pelbagai strategi daripada pakar-pakar Google Adsense. 

Antara strategi yang disarankan ialah menulis artikel yang berkualiti bagi menarik minat ramai pelawat, memadankan warna tulisan artikel dengan iklan Google Adsense supaya pelawat tidak perasan itu adalah iklan, meletakkan iklan Google Adsense di tempat yang mudah dilihat dan banyak lagi. Ya, saya setuju strategi-strategi yang dicadangkan.

Google melarang kita sebagai penerbit sengaja atau tidak sengaja klik pada iklan sendiri. Mana-mana yang cuba klik sendiri, akaun mereka akan ditamatkan 'banned'. Bagaimana Google tahu? Jawapannya ada di dalam buku ini.

Wujudkah strategi dan teknik paling mudah dan berkesan bagi menghalang Google menyedari jika kita klik sendiri pada iklan Google Adsense? Ya, ada. Anda pasti gembira apabila tahu rahsia ini. Anda tidak perlu membeli perisian canggih, meminta orang lain klik bagi pihak anda, atau menyembunyikan IP Address anda. Apa yang perlu anda lakukan hanya menekan satu butang yang ada di komputer atau laptop anda. Apakah butang itu? Dapatkan jawapannya di dalam buku ini.
MyQbic 2:

Buat Duit Menerusi 
Program Paid Per Call


Mengapa Program Paid Per Call MyQbic ini diwujudkan? Bagaimana program ini berfungsi? Apakah yang dimaksudkan 'Paid Per Call'? Adakah program ini memberi impak yang baik atau sebaliknya? 

Program ini diwujudkan adalah bertujuan memberi peluang kepada sesiapa sahaja yang berminat dan masih tercari-cari peluang untuk menambah pendapatan sampingan atau pendapatan pasif tanpa melabur, menjual, berniaga dan menaja.Bagaimana anda mampu menjana pendapatan setiap hari sedangkan anda tidak melabur, berniaga, menjual dan menaja?  Dari mana datangnya duit atau pendapatan anda menerusi program ini?  Pelik dan mustahil, bukan? Meraih pendapatan tanpa melabur, berniaga, menjual dan menaja BUKAN satu perkara baru di kalangan masyarakat dunia moden hari ini. Malah, ramai yang mampu menikmati kebebasan kewangan 'financial freedom' menerusi program pendapatan pasif seumpama ini.

Program ini mudah dilaksanakan oleh sesiapa sahaja kerana ia tidak memerlukan kemahiran, kepakaran dan pengetahuan yang tinggi di dalam bidang Teknologi Maklumat (ICT), komputer dan seumpamanya. Anda hanya perlu mempunyai pengetahuan asas - tahu menggunakan email & pesanan ringkas (SMS).

Teruskan pembacaan anda...4 Perbezaan Utama Program Paid Per Call MyQbic
 • Program Paid Per Call MyQbic adalah program pendapatan pasif yang sebenar. 
 • Anda akan menerima bayaran sekitar RM1.50 - RM500 bagi setiap panggilan yang dibuat oleh orang lain walaupun mereka tidak membuat sebarang pembelian daripada kami. Peluang untuk anda menjana pendapatan setiap hari menerusi program ini adalah lebih mudah jika anda melaksanakan kempen dengan cara yang betul dan berkesan
 • Bagaimana jika anda pasif atau tidak melaksanakan kempen? Adakah anda masih menerima pendapatan menerusi program ini? Ya, anda masih menerima pendapatan sekitar RM1-RM1500 setiap bulan. Pendapatan anda tetap bertambah dari semasa ke semasa.
 • Anda boleh membuat pengeluaran wang dari Akaun Peribadi MyQbic ke Akaun Bank anda pada bila-bila masa apabila mencapai had pengeluaran yang ditetapkan. Had pengeluaran minima adalah serendah RM1.

Apakah itu Paid Per Call? Paid Per Call merupakan salah satu kaedah promosi yang sangat mudah dan sesiapa sahaja boleh melakukannya. Anda akan menerima bayaran atau pendapatan sekiranya kempen atau iklan yang anda sebarkan itu dibaca oleh seseorang. Kemudian, orang itu membuat panggilan atau menghubungi MyQbic. Anda akan dibayar bagi setiap panggilan walaupun orang itu tidak membeli produk daripada kami. Bayaran atau pendapatan anda berdasarkan bilangan atau jumlah panggilan yang dibuat oleh orang lain.


Contoh Kempen/Iklan Paid Per Call & Paid Per ClickApakah yang perlu anda lakukan sebagai peserta Program Paid Per Call?
 • Anda tidak perlu melabur, menjual, berniaga, menaja atau mencari orang lain 'downline', keluar bertemu bakal pelanggan, meninggalkan tempat kerja, menjawab panggilan telefon, membeli produk untuk dijual semula, menyimpan stok, mengambil pesanan dan menghantar produk kepada pelanggan. 
 • Tugas mudah anda ialah membantu kami menyebarkan kempen/iklan Paid Per Call MyQbic kepada kenalan anda atau orang ramai menerusi Laman Sosial (Facebook, Twitter, MySpace dan lain-lain), Laman Sembang (Skype, Yahoo Messenger, Gtalk dan lain-lain) email (Yahoo, Gmail, dan lain-lain), pesanan ringkas SMS percuma (WhatsApp, Viber dan lain-lain), Laman Web, Blog dan lain-lain medium pengiklanan berbayar atau percuma. Luangkan masa beberapa minit untuk melakukan tugas mudah ini samada pada masa lapang, di rumah, bilik tidur, dapur, meja makan, ruang tamu, dalam kereta, cyber cafe, restoran, semasa menonton televisyen dan lain-lain tempat. 
 • Apabila orang lain membaca kempen/iklan itu dan mereka memanggil atau menghubungi MyQbic. Anda akan menerima bayaran sekitar RM1.50 sehingga RM500 bagi setiap panggilan walaupun pemanggil atau bakal pelanggan itu tidak membuat sebarang pembelian. Faedah-faedah Program Paid Per Call MyQbic

Anda akan memiliki Akaun Peribadi MyQbic. MyQbic akan membuka dan mengaktifkan satu Akaun Peribadi MyQbic untuk anda. Akaun ini diurus sepenuhnya oleh MyQbic. Anda akan menerima salinan Penyata Akaun Peribadi MyQbic dari semasa ke semasa supaya anda boleh melihat dan menyemak jumlah pendapatan.

Anda akan menerima bayaran dan insentif tambahan dari MyQbic. Semua bayaran dan insentif tambahan yang anda terima daripada MyQbic akan dimasukkan ke dalam Akaun Peribadi MyQbic anda dari semasa ke semasa. Anda boleh membuat pengeluaran semua amaun yang ada di dalam Akaun Peribadi MyQbic ke Akaun Bank pada bila-bila masa apabila mencapai had pengeluaran yang ditetapkan. Had pengeluaran minima adalah serendah RM1 sahaja.

Berikut adalah jenis bayaran dan insentif tambahan dari MyQbic: 
 • Anda akan menerima bayaran daripada MyQbic sekitar RM1.50 sehingga RM500 bagi setiap panggilan hasil daripada perlaksanaan kempen. Semakin aktif anda melaksanakan kempen Paid Per Call dengan cara yang betul, semakin banyak bayaran anda terima daripada MyQbic.
 • Anda akan menerima bayaran setiap bulan dari MyQbic sekitar RM1 sehingga RM1500 walaupun anda tidak melaksanakan sebarang kempen
 • Anda akan menerima insentif tambahan RM3.50 bagi setiap bulan penyata yang lewat anda terima dan lain-lain insentif tambahan.

Sumber pendapatan yang diperolehi oleh anda menerusi Program Paid Per Call ini adalah bebas daripada perkara-perkara yang meragukan. Peratus pecahan sumber pendapatan adalah sepertimana berikut:
 • 99% daripada kempen 'Paid Per Call' yang dilaksanakan oleh ahli.
 • 0.2% - 0.8% daripada pendapatan setiap bulan yang diberi oleh MyQbic kepada ahli.
 • 0.1% - 0.2% daripada pendahuluan percuma/insentif tambahan yang diberikan oleh MyQbic kepada ahli.

Anda DILARANG melakukan aktiviti penajaan atau mencari orang lain untuk menyertai MyQbic. Sebarang bentuk penajaan adalah dilarang. MyQbic tidak memberi sebarang bentuk imbuhan atau komisen penajaan. MyQbic tidak menganjurkan Skim Piramid, Skim Cepat Kaya, Skim Kutu, Jualan Langsung, Pemasaran Pelbagai Tingkat ‘Multi Level Marketing’ dan seumpamanya. MyQbic juga tidak menganjurkan sebarang bentuk pelaburan, saham dan seumpamanya yang menjanjikan kadar dividen tertentu pada tempoh tertentu.


Anda akan diberi pendedahan dan panduan Program Pendapatan Paid Per Call. Anda didedahkan mengenai cara-cara melaksanakan kempen, cara-cara menambah pendapatan , menyemak Akaun Peribadi MyQbic, mengaktifkan Akaun Peribadi MyQbic, membuat pengeluaran wang dari Akaun Peribadi MyQbic ke Akaun Bank dan lain-lain panduan.


Contoh Penyata Akaun Peserta Aktif & Prestasi Baik

Testimoni Program Paid Per Call MyQbic


“Myqbic Paid Per Call Program does help our family generates side incomes. It’s absolutely fantastic! This program really works. I make money over $10+++ monthly and I believe everybody can make more if we promote the campaign effectively in right way.”
Muhammad Islahuddin Bin Abd. Rahman
35 tahun, Internet Markerter

“Pada mulanya, saya sangka program paid per call ini seperti pelaburan internet dan skim cepat kaya. Tetapi ternyata sangkaan saya silap.”
Ahmad Aqil Suhairi Bin Hamzah
29 tahun, Peguam

“I was so upset because Google banned my adsense account for no reason. I didn’t click on my ads. But , I’m glad to start making money through Myqbic PPC program.”
Sabariah Binti Misnan
23 tahun, Pembantu Tadbir

“Terima kasih kepada myqbic kerana memberi pendahuluan rm4460 percuma. Terima kasih juga kerana telah memulangkan semula bayaran pengesahan pendaftaran. Myqbic is always the best.”
Muhd Nizam Bin Qazem
43 tahun, Pengurus

“Saya dan kawan-kawan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada admin myqbic kerana menerima rayuan kami untuk kembali menjana pendapatan dalam program ini. Kami berasa amat kesal kerana mengutuk myqbic dan menghasut orang lain di internet. Harap admin myqbic sudi memaafkan kami. ” 
Zakaria Bin Haji Samidi
31 tahun, Peniaga

“I love this program very much. It is easier to make money online. Bravo”
Nur Hamidah Binti Shekri
20 tahun, Pelajar Universiti


Pesanan MyQbic:
MyQbic sentiasa mengalu-alukan sebarang pandangan ikhlas, pengalaman benar serta komen peribadi daripada semua ahli MyQbic. Hantarkan pandangan, pengalaman dan komen peribadi anda ke email: myqbic@gmail.com. Sila sertakan nama penuh, negeri, pekerjaan, umur, nombor telefon, nombor kad pengenalan dan nombor akaun peribadi MyQbic anda. Setiap pandangan, pengalaman dan komen yang terpilih dan diterbitkan di blog ini akan menerima bayaran sebanyak RM30,000. Harap maklum.
Pesanan Pengasas MyQbic 
 (Abu Pzize Hassim)


19 Julai 2014, Sabtu, 10:00 am


Program Paid Per Call MyQbic adalah cetusan idea yang ditambahbaik daripada Program Paid Per Click Google Adsense. Menerusi program ini, para peserta dibayar bagi setiap panggilan hasil daripada perlaksanaan kempen. Setiap peserta diwajibkan mematuhi peraturan-peraturan yang ditetapkan ketika melaksanakan kempen. Program ini bukan jalan pintas untuk menjadi 'jutawan segera' atau 'cepat kaya'. Perlu ditegaskan bahawa MyQbic BUKAN tempat pelaburan, skim piramid, skim cepat kaya dan seumpamanya. 


Punca dan jumlah pendapatan peserta menerusi program ini adalah 99% bergantung kepada jumlah ketulenan atau kualiti bagi setiap panggilan hasil dari perlaksanaan kempen. Para peserta akan menerima bayaran sekitar RM1.50 - RM500 bagi setiap panggilan yang berkualiti walaupun pemanggil atau bakal pelanggan itu tidak membuat sebarang pembelian.


Semua peserta samada lama atau baru menyertai program ini mempunyai hak dan peluang yang sama. Mereka mampu menjana pendapatan yang lebih tinggi jika mereka aktif melaksanakan kempen dengan cara yang betul berbanding mereka yang memilih untuk pasif atau tidak melaksanakan kempen. Namun, dukacita dimaklumkan masih ada individu mengaitkan program ini dengan program, pelaburan dan skim penipuan walaupun penjelasan demi penjelasan telah diberikan. Sila rujuk di bahagian 'MyQbic 4: Anda Bertanya Mengapa, MyQbic Menjawab Kerana' di halaman blog ini untuk penjelasan lanjut berkaitan perkara ini. 


Ramai yang salah faham mengenai Paid Per Call (PPC) dan Paid Per Click (PPC). Apakah yang dimaksudkan dengan Paid Per Call? Anda dibayar sekiranya kempen atau iklan yang anda promosikan itu dibaca oleh seseorang. Kemudian, orang itu membuat panggilan atau menghubungi pihak penjual produk atau penyedia perkhidmatan. Anda akan dibayar bagi setiap panggilan ( Paid Per Call) walaupun pemanggil/bakal pelanggan itu tidak membuat sebarang pembelian. 


Paid Per Click (PPC) pula bermaksud anda dibayar sekiranya pautan 'link' kempen atau iklan yang anda promosikan itu diklik oleh seseorang. Anda akan dibayar bagi setiap klik (Paid Per Click) walaupun orang itu tidak membuat sebarang pembelian. 


Bagaimana untuk mengenalpasti ciri-ciri utama Skim Cepat Kaya atau Skim Piramid yang berselindung di sebalik Program Paid Per Call (PPC) dan Paid Per Click (PPC)? 

 • Pihak penganjur membenarkan peserta sewenang-wenangnya membuat panggilan atau klik pautan kempen itu sendiri. 
 • Pihak penganjur menjanjikan jumlah bayaran yang tidak munasabah bagi setiap panggilan atau klik pautan di mana bayaran bagi setiap panggilan atau klik melebihi harga bagi setiap unit produk atau perkhidmatan yang ditawarkan.
 • Pihak penganjur  mengenakan syarat kepada peserta terawal 'upline' mencari atau menaja peserta baru 'downline'. Semakin ramai peserta baru 'downline' berjaya direkrut, semakin banyak imbuhan yang diterima oleh peserta terawal 'upline'.

Mana-mana individu yang memohon dan terpilih menyertai Program Pendapatan Paid Per Call MyQbic. Anda dinasihatkan agar menggunakan peluang ini dengan cara yang betul dan sebaik mungkin. Sesiapa jua mampu meraih pendapatan yang lumayan setiap hari menerusi program ini jika mereka melaksanakan kempen dengan cara yang betul. Patuhi peraturan kempen yang ditetapkan dan jauhi dari melakukan sebarang aktiviti yang bertentangan dan mengelirukan ketika berkempen. Sila rujuk di bahagian 'MyQbic 3: Kempen MyQbic Paid Per Call Terkini' di halaman blog ini.


Sekian, terima kasih. 
Perkara-Perkara Yang Perlu Anda Lakukan
Sebagai Peserta Paid Per Call MyQbic


1. Melaksanakan kempen Paid Per Call 


Anda boleh memilih samada untuk melaksanakan kempen Paid Per Call atau tidak. Namun begitu, anda digalakkan supaya aktif melaksanakan kempen kerana 99% sumber pendapatan anda menerusi Program Paid Per Call ini adalah hasil daripada perlaksanaan kempen. Anda mampu memperolehi pendapatan yang lebih tinggi jika anda aktif melaksanakan kempen dengan cara yang betul berbanding untuk pasif atau tidak melaksanakan kempen. Berikut adalah peraturan-peraturan yang mesti dipatuhi ketika melaksanakan Kempen Paid Per Call MyQbic:
  • Anda tidak dibenarkan mengubah, meminda, menambah kandungan kempen, melakukan spamming, mengguna perisian atau robot atau apa jua aktiviti yang bertentangan dan mengelirukan ketika melaksanakan kempen.
  • Anda tidak dibenarkan membuat panggilan sendiri, merancang, mengarah, memaksa dan meminta individu lain menghubungi MyQbic atau seumpamanya. MyQbic berhak sepenuhnya menilai ketulenan sesuatu panggilan.
  • Anda akan menerima bayaran sekitar RM1.50 sehingga RM500 bagi setiap panggilan yang sah walaupun mereka tidak membuat sebarang pembelian.
  • Anda dibenarkan menyebarkan kempen/iklan Paid Per Call MyQbic kepada kenalan anda atau orang ramai menerusi Laman Sosial (Facebook, Twitter, MySpace dan lain-lain), Laman Sembang (Skype, Yahoo Messenger, Gtalk dan lain-lain) email (Yahoo, Gmail, dan lain-lain), pesanan ringkas SMS percuma (WhatsApp, Viber dan lain-lain), Laman Web, Blog dan lain-lain medium pengiklanan berbayar atau percuma. 
  • Sila rujuk bahagian MyQbic 3: Kempen Paid Per Call Terkini di halaman blog ini dari semasa ke semasa. 

2. Pasif atau Tidak Melaksanakan Kempen Paid Per Call

Jika anda pasif atau tidak melaksanakan sebarang kempen Paid Per Call pada setiap bulan semasa anda masih menerima pendapatan sekitar RM1 sehingga RM1500 setiap bulan daripada MyQbic. Perlu diingatkan bahawa jumlah pendapatan anda lebih rendah berbanding jika anda aktif melaksanakan kempen dengan cara yang betul.

3. Memohon dan Menyemak Penyata Akaun Terkini

Anda boleh memohon untuk menyemak Akaun Peribadi MyQbic anda yang terkini dari semasa ke semasa pada setiap hari Rabu dan khamis pada jam 10:00 pagi sehingga 12:30 tengahari. Anda perlu SMS Nama Penuh dan Nombor Akaun Peribadi MyQbic anda ke talian 012-7615396

Kemudian, MyQbic akan email salinan Penyata Akaun Peribadi MyQbic terkini kepada anda. Jika anda  lewat menerima penyata terkini pada setiap bulan semasa. Anda akan menerima tunggakkan pendapatan beserta insentif tambahan daripada MyQbic sebanyak RM3.50 bagi setiap bulan penyata yang lewat anda terima. Semua tunggakkan dan insentif itu akan dikumpulkan dalam satu penyata yang terkini.


4. Mengaktifkan Akaun Peribadi MyQbic Anda

Anda perlu membuat bayaran Yuran Pengaktifan Akaun sebanyak RM15 setiap bulan. Pendapatan anda tetap bertambah dari semasa ke semasa walaupun anda lewat atau tidak membayar yuran ini. Namun begitu, anda perlu menjelaskan semua yuran pengaktifan yang tertunggak (jika ada) terlebih dahulu sebelum anda membuat pengeluaran wang dari Akaun Peribadi MyQbic ke Akaun Bank. Setelah anda membuat bayaran pengaktifan, anda perlu SMS Nama PenuhNombor Akaun Peribadi MyQbic dan Nombor Rujukan Slip Bayaran ke talian 012-7615396. ATAU MyQbic akan menolak jumlah baki wang yang terdapat di dalam Akaun Peribadi MyQbic anda bagi tujuan pengaktifan.

Anda tidak perlu membayar yuran ini selepas anda menerima tawaran 'Penamatan Yuran Pengaktifan Akaun' dari MyQbic.

5. Membuat Pengeluaran Wang Dari Akaun Peribadi MyQbic

Anda boleh memohon untuk membuat pengeluaran wang dari Akaun Peribadi MyQbic pada bila-bila masa apabila mencapai had pengeluaran yang ditetapkan. Had pengeluaran minima adalah serendah RM1 sahaja. Cara-caranya adalah seperti berikut:
 • SMS Nama Penuh dan Nombor Akaun Peribadi MyQbic tuan di talian 012-7615396 untuk menyemak penyata terkini.
 • Jelaskan semua Yuran Pengaktifan Akaun yang tertunggak (jika ada).
 • SMS Nama Penuh, Nombor Akaun Peribadi MyQbic, Jumlah Pengeluaran, Nama Bank dan Nombor Akaun Bank tuan ke talian 012-7615396.

MyQbic 3:

Kempen Paid Per Call MyQbic Terkini


Kempen Paid Per Call MyQbic 1

Anda dikehendaki menghantar mesej di bawah kepada rakan-rakan anda samada melalui email atau pesanan ringkas (SMS). Kandungan mesej tersebut haruslah ditaip seperti berikut:

-----------------------------------------------------------------------------------
Dolfi "Stay Fresh" Set - A hand size device that cleans your clothes with the power of ultrasonic technology. Price RM640 + Free shipping. Call 012-7615396 (MyQbic)
-----------------------------------------------------------------------------------
Jika mana-mana rakan anda membaca mesej tersebut dan menghubungi MyQbic. MyQbic akan membayar kepada anda sekitar RM1.50 sehingga RM500 bagi setiap panggilan yang dibuat oleh rakan-rakan anda walaupun mereka tidak membuat apa-apa pembelian.


Kempen Paid Per Call MyQbic 2
Anda dikehendaki menghantar mesej di bawah kepada rakan-rakan anda samada melalui email atau pesanan ringkas (SMS). Kandungan mesej tersebut haruslah ditaip seperti berikut:

-----------------------------------------------------------------------------------
Babyliss Pro Perfect Curl Black - Anda mampu tampil lebih menarik dengan memiliki rambut kerinting yang mempesonakan seakan sentuhan profesional hanya dari rumah. Harga RM299 + Penghantaran Percuma. Hubungi 012-7615396 (MyQbic)
-----------------------------------------------------------------------------------
Jika mana-mana rakan anda membaca mesej tersebut dan menghubungi MyQbic. MyQbic akan membayar kepada anda sekitar RM1.50 sehingga RM500 bagi setiap panggilan yang dibuat oleh rakan-rakan anda walaupun mereka tidak membuat apa-apa pembelian.

Peringatan

99% sumber pendapatan anda menerusi program ini adalah hasil daripada perlaksanaan kempen. Anda mampu memperolehi pendapatan yang lebih tinggi jika anda aktif melaksanakan kempen dengan cara yang betul. Berikut adalah peraturan-peraturan yang mesti dipatuhi ketika melaksanakan Kempen Paid Per Call MyQbic :
 1. Anda tidak dibenarkan mengubah, meminda, menambah kandungan kempen, melakukan spamming, mengguna perisian atau robot atau apa jua aktiviti yang bertentangan dan mengelirukan ketika melaksanakan kempen.
 2. Anda tidak dibenarkan membuat panggilan sendiri, merancang, mengarah, memaksa dan meminta individu lain menghubungi MyQbic atau seumpamanya. MyQbic berhak sepenuhnya menilai ketulenan sesuatu panggilan.
 3. Anda dibenarkan menyebarkan kempen/iklan Paid Per Call MyQbic kepada kenalan anda atau orang ramai menerusi Laman Sosial (Facebook, Twitter, MySpace dan lain-lain), Laman Sembang (Skype, Yahoo Messenger, Gtalk dan lain-lain) email (Yahoo, Gmail, dan lain-lain), pesanan ringkas SMS percuma (WhatsApp, Viber dan lain-lain), Laman Web, Blog dan lain-lain medium pengiklanan percuma atau berbayar.


  Mesej Penting Kepada Semua Ahli MyQbic:
  1. Jika tuan lewat menerima penyata akaun MyQbic pada setiap akhir bulan semasa. Tuan boleh menyemak baki terkini akaun tuan dari semasa ke semasa pada setiap hari Rabu dan Khamis, jam 10.00 pagi – 12.30 tengahari. Untuk semakan baki terkini, SMS Nama Penuh dan Nombor Akaun Peribadi MyQbic tuan ke talian: 012-7615396. 
  2. Mana-mana ahli MyQbic yang lewat menerima penyata akan menerima tunggakan pendapatan dan bayaran insentif tambahan RM3.50 bagi setiap bulan penyata yang lewat diterima. Semua tunggakan dan bayaran insentif tambahan akan dikumpulkan di dalam satu penyata akaun.
  3. Pendapatan setiap ahli tetap bertambah walaupun mereka lewat menerima penyata pada bulan semasa.
  4. MyQbic tidak pernah melantik mana-mana wakil atau organisasi lain samada secara online atau offline bagi tujuan pendaftaran ahli MyQbic.
  5. MyQbic melarang sama sekali kepada semua ahli MyQbic membuat kenyataan tawaran yang tidak benar, atau secara berlebihan atau seumpamanya. MyQbic tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan kepada ahli yang berbuat demikian. 
  6. Setiap ahli MyQbic juga dilarang menyebar fitnah, membuat tuduhan tidak benar, rungutan, komen, ulasan, kenyataan negatif yang boleh menjatuhkan reputasi MyQbic menerusi blog, laman-laman sosial, laman web dan sebarang tempat. Mana-mana ahli yang didapati samada sengaja atau tidak sengaja berbuat demikian, MyQbic tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang, menfailkan saman atau menahan dan menarik semula semua baki amaun yang ada dalam akaun peribadi ahli yang terlibat tanpa sebarang notis. Sehingga hari ini, MyQbic telah menfailkan saman ke atas 8 orang ke atas kesalahan yang sama.
  7. MyQbic tidak pernah menganjurkan sebarang bentuk pelaburan samada pelaburan saham internet, pelaburan emas, pelaburan pertukaran mata wang asing, skim cepat kaya, skim SMS, skim gores dan menang atau seumpamanya.


  MyQbic 4:

  Anda Bertanya Mengapa. 
  MyQbic Menjawab Kerana


  Prasangka terhadap MyQbic sengaja ditimbulkan di Internet oleh pesaing dan sebahagian kecil peserta bagi mencetus keraguan dan kebimbangan di kalangan para peserta lain dan orang ramai terhadap kredibiliti MyQbic. MyQbic memberi jaminan tidak ada peserta yang dianiaya dan dizalimi. 

  MyQbic sentiasa bersikap telus dan berusaha untuk memberi yang terbaik. Di mana ada kelebihan, di situ juga pasti ada kekurangan. Kami tidak berasa malu dan bimbang untuk berkongsi kekurangan bersama anda. Berikut kami kongsikan snapshot rungutan dan ulasan individu berkaitan Program Paid Per Call MyQbic:  Snapshot 1
  Dipetik daripada laman sosial Facebook

  Snapshot 2
  Dipetik daripada Blog

  Jawapan MyQbic bagi Snapshot 1 & Snapshot 2

  MyQbic sentiasa memberi maklum balas dan menghantar penyata akaun terkini kepada semua ahli dari semasa ke semasa.  Mana-mana ahli MyQbic yang belum atau lewat menerima penyata akan menerima tunggakan pendapatan dan bayaran insentif tambahan RM3.50 bagi setiap bulan penyata yang lewat diterima. Pendapatan setiap ahli tetap bertambah walaupun mereka lewat menerima penyata pada bulan semasa. Setiap ahli MyQbic seharusnya lebih bertenang dan gembira jika mereka lewat terima penyata pada setiap bulan. Mengapa? Kerana MyQbic akan membayar insentif tambahan RM3.50 di atas kelewatan itu. 


  Mengapa sebahagian ahli MyQbic lewat menerima penyata akaun terkini? Kerana:
  1. Mereka melaksanakan kempen dengan cara yang bertentangan dan mengelirukan ATAU
  2. Mereka mengemukakan maklumat yang tidak tepat ketika memohon untuk menyemak penyata terkini ATAU
  3. Mereka memohon untuk menyemak penyata terkini terlalu kerap ATAU
  4. Mereka tidak mengaktifkan Akaun Peribadi MyQbic masing-masing.
  Mengapa MyQbic tidak memproses atau menolak permohonan individu bagi menyertai Program Paid Per Call? Kerana:
  1. Mereka mengemukakan maklumat atau butiran peribadi tidak lengkap. ATAU
  2. Mereka mengemukakan nombor telefon dan email yang tidak aktif. ATAU
  3. Mereka tidak membuat pengesahan pendaftaran. 
  Peringatan:
  Semua ahli MyQbic HANYA dibenarkan memiliki satu (1) Akaun Peribadi MyQbic.


  Mengapa MyQbic menamatkan atau membatalkan keahlian beberapa orang peserta Program Paid Per Call? Kerana:
  1. Mereka memohon untuk menarik diri. ATAU
  2. Mereka didapati kerap melaksanakan kempen dengan cara yang bertentangan dan mengelirukan. ATAU
  3. Mereka didapati mengemukakan maklumat peribadi atau butiran palsu. ATAU
  4. Mereka didapati samada sengaja atau tidak sengaja membuat sebarang kenyataan yang boleh menjatuhkan reputasi MyQbic pada sebarang masa dan tempat.

  Bagaimana MyQbic membuat pemilihan pemohon atau peserta Program Paid Per Call?
  Ramai yang berminat untuk menyertai program ini. Namun begitu, MyQbic mengutamakan kualiti BUKAN kuantiti. Setiap pemohon atau peserta dinilai bermula daripada mereka menghantar permohonan. Berikut adalah kriteria yang dinilai:
  1. Pemohon atau peserta adalah manusia bukan robot.
  2. Butiran atau maklumat peribadi yang lengkap, terkini, dan betul.
  3. Nombor telefon bimbit dan email yang aktif.
  4. Cara pemohon atau peserta berkomunikasi samada lisan dan bukan lisan melalui perbualan telefon, pesanan ringkas (SMS) dan email.
  5. Pematuhan pemohon atau peserta kepada peraturan-peraturan yang ditetapkan oleh MyQbic.
  6. Lain-lain kriteria.

  Mengapa MyQbic tidak menjawab sesetengah panggilan dan pesanan ringkas (SMS)? Kerana MyQbic sentiasa menerima pesanan ringkas (SMS) dan panggilan masuk dari semasa ke semasa. MyQbic sentiasa berusaha melayan semua panggilan dan pesanan ringkas (SMS) daripada peserta dan bakal pelanggan dengan kadar segera. MyQbic memohon maaf jika terdapat mana-mana panggilan dan pesanan ringkas (SMS) anda tidak berjawab. Kesabaran anda amat kami hargai.
  1. Segala urusan atau pertanyaan berkaitan ciri, harga, tempoh jaminan, kerosakkan, gantian semula, tempoh dan kos penghantaran barang atau produk. Sila hubungi kami melalui panggilan telefon di talian: 012-7615396
  2. Segala urusan atau pertanyaan berkaitan status permohonan atau pendaftaran, penyata akaun terkini dan pengeluaran wang. Sila hantar pesanan ringkas (SMS) kepada kami di talian: 012-7615396 atau email kepada: myqbic@gmail.com  Snapshot 3
  Dipetik daripada Blog


  Jawapan MyQbic bagi Snapshot 3

  MyQbic telah menasihati  pemilik blog itu dan beliau perlu bertanggungjawab di atas artikel yang diterbitkan. Kandungan artikel di dalam blog itu keterlaluan dan menyinggung sesetengah pihak. MyQbic bertanggapan beliau tidak sengaja dan tidak mengetahui perkara yang sebenar. Manusia yang bijak lebih berhati-hati sebelum berkata sesuatu.

  MyQbic tidak menganjurkan sebarang bentuk dana pelaburan dan tidak menjual sebarang produk terlarang samada jual dadah, pelacur, organ budak, betina dan seumpamanya. Perlu ditegaskan bahawa pendapatan yang diperoleh oleh semua peserta atau ahli MyQbic adalah dari pecahan sumber berikut:
  • 99% daripada kempen 'Paid Per Call' yang dilaksanakan oleh ahli.
  • 0.2% - 0.8% daripada pendapatan setiap bulan yang diberi oleh MyQbic kepada ahli.
  • 0.1% - 0.2% daripada pendahuluan percuma/insentif tambahan yang diberikan oleh MyQbic kepada ahli.

  Ini menunjukkan bahawa ahli MyQbic yang aktif melaksanakan kempen dengan cara yang betul boleh meraih pendapatan yang lebih tinggi berbanding mereka yang memilih untuk pasif atau tidak melaksanakan kempen.


  Ilustrasi ringkas di bawah menunjukkan aliran pendapatan anda menerusi MyQbic:  Adakah anda perlu mencari atau menaja orang lain? Adakah anda dibayar komisen jika anda menaja orang lain? Jawapannya, tidak. Mengapa? Kerana MyQbic bukan Skim Piramid, Jualan Langsung, Pemasaran Berperingkat (Multi Level Marketing) atau seumpama dengannya. MyQbic tidak membenarkan ahli mencari atau menaja orang lain.  Aktiviti penajaan dan komisen penajaan tidak pernah wujud dalam Sistem MyQbic.


  MyQbic tidak meminta mana-mana ahli membayar wang deposit untuk tujuan pelaburan. Jika MyQbic merupakan satu dana, saham atau pelaburan. Sudah tentu MyQbic akan menetapkan syarat tertentu kepada semua ahli supaya melabur/meleburkan wang deposit mereka bernilai beribu-ribu ringgit dari semasa ke semasa sepertimana yang dilakukan oleh penganjur saham-saham internet sebelum ini. Sedangkan perkara ini tidak pernah berlaku di MyQbic.


  Mengapa MyQbic tidak memaparkan Nombor Kad Pengenalan dan Nombor Telefon testimoni? Kerana MyQbic bertanggungjawab ke atas kerahsiaan dan keselamatan maklumat ahli MyQbic. Sila maklumkan kepada MyQbic jika anda membenarkan butiran diri anda seperti Nombor Kad Pengenalan, Alamat dan Nombor Telefon untuk dipaparkan kepada umum. Jika anda memberi kebenaran dan bersedia menanggung risiko. MyQbic tiada halangan untuk berbuat demikian.

  Mengapa keputusan carian ‘search result’ MyQbic  di internet sekitar 2000 sahaja? Kerana pengguna-pengguna Internet mengenali MyQbic menerusi iklan berbayar seperti Google Adwords, Facebook Ads, Bling, Yahoo Ads dan medium promosi yang lain. Adakah penting bagi MyQbic mendapatkan  ‘search result’ yang tinggi di Enjin Carian untuk dikenali ramai? Allahyarham Tan Sri P.Ramlee telah dikenali dan mempunyai jutaan peminat sebelum kewujudan Internet dan Enjin Carian.

  Mengapa Pengasas MyQbic berkhidmat sebagai seorang guru? Satu soalan lucu mencuit hati. Wajibkah saya berkhidmat sebagai seorang Perdana Menteri terlebih dahulu semata-mata untuk mengasaskan MyQbic?

  Mengapa MyQbic menggunakan Blog? Adakah MyQbic cuba berselindung? MyQbic mempunyai laman web sebelum ini tetapi ia telah diceroboh oleh penggodam ‘hackers’.  Oleh itu, MyQbic beralih kepada Blog kerana pada masa ini ia lebih selamat dan mudah diurus. Jika anda berpendapat bahawa MyQbic tiada atau kurang kredibiliti kerana menggunakan Blog. Anda boleh menghulurkan sumbangan ikhlas supaya MyQbic boleh membina laman webnya sendiri yang lebih canggih. MyQbic tidak berselindung. Kebiasaannya penjenayah, penjahat, penipu, perompak dan penyamun menyembunyikan identiti dan wajah sebenar mereka di sebalik topeng. Cuba anda lihat gambar pengasas MyQbic di bahagian paling atas blog ini. Adakah beliau memakai topeng atau penutup muka? Tidak, bukan? MyQbic menasihati kepada penggodam supaya berhenti menceroboh blog dan laman web orang lain kerana perbuatan itu merupakan jenayah cyber.

  Cuba anda hidu gaya bahasa pemilik blog di snapshot 3 di atas. Gaya bahasanya kelihatan sama dengan gaya bahasa Pengasas MyQbic. Ini menggambarkan pemilik blog di snapshot 3 dan Pengasas MyQbic adalah individu yang serupa. Tetapi persoalannya, mengapa beliau perlu membina blog lain untuk menjatuhkan reputasinya sendiri? 

  Mengapa MyQbic mengenakan bayaran pengesahan pendaftaran sekali seumur hidup?  MyQbic berbuat demikian adalah bertujuan untuk membataskan penyertaan ahli. Selain itu, MyQbic boleh mengawal dan mengatasi masalah lambakan butiran palsu yang dihantar oleh pemohon yang tidak bertanggungjawab. Secara tidak langsung, MyQbic dapat menapis dan membuat penilaian awal samada pemohon itu benar-benar berminat. MyQbic akan mengembalikan semula bayaran pengesahan pendaftaran yang dibuat oleh peserta.

  Mengapa MyQbic mengenakan yuran pengaktifan akaun RM15 setiap bulan? MyQbic berbuat demikian adalah bertujuan untuk menilai ahli MyQbic yang aktif dan pasif pada setiap bulan semasa. Pendapatan setiap ahli tidak terjejas. Malah pendapatan mereka tetap bertambah dari semasa ke semasa walaupun mereka pasif, tidak melaksanakan kempen atau tidak menjelaskan yuran pengaktifan akaun. Anda tidak perlu membayar yuran ini selepas anda menerima tawaran 'Penamatan Yuran Pengaktifan Akaun' dari MyQbic.

  MyQbic menasihati kepada semua ahli supaya lebih berhati-hati ketika membuat komen, rungutan, kenyataan dan ulasan yang boleh menjejaskan reputasi MyQbic. Mana-mana ahli yang didapati samada sengaja atau tidak sengaja berbuat demikian, MyQbic tidak teragak-agak menahan dan menarik semula semua baki amaun yang ada dalam akaun peribadi ahli yang terlibat tanpa sebarang notis. Kerjasama semua ahli dalam perkara ini amat kami hargai.


  Program Pendapatan Paid Per Call MyQbic adalah cetusan idea yang ditambahbaik daripada Program Paid Per Click Google Adsense. Kami mengakui bahawa program ini masih ada kelemahan yang perlu diperbaiki. 

  MyQbic 5:

  Contoh Kempen PPC Yang Betul & Salah


  CONTOH 1
  Kempen PPC MyQbic Menerusi Email atau Pesanan Ringkas (SMS) Yang BETUL

  Ramai orang sukakan rambut yang sihat, cantik dan hitam bersinar. Masalah rambut gugur, beruban, jarang dan berkelumumur dibimbangi oleh kebanyakan orang khasnya golongan remaja dan golongan pertengahan umur. Apa pandangan saudara?

  OPPO N1 Original Set - rotating camera, 5.9' quad core & more. Price RM1798 + Free Shipping. Call 012-7615396 (MyQbic)

  Ulasan Contoh 1:

  1. Kandungan kempen tidak diubah, ditambah atau dipinda.
  2. Kandungan artikel tidak mengandungi unsur sensitiviti perkauman, agama, bangsa, lucah, kritikan, hasutan, fitnah dan seumpamanya. 

  CONTOH 2
  Kempen PPC MyQbic Menerusi Email atau Pesanan Ringkas (SMS) Yang SALAH

  Ramai orang sukakan rambut yang sihat, cantik dan hitam bersinar. Masalah rambut gugur, beruban, jarang dan berkelumumur dibimbangi oleh kebanyakan orang khasnya golongan remaja dan golongan pertengahan umur. Apa pandangan saudara?

  OPPO N1 Original Set - rotating camera, 5.9' quad core & more. Price RM20 + Free Shipping. Call 012-7615396 (MyQbic)

  Ulasan Contoh 2:
  1. Kandungan kempen diubah, ditambah atau dipinda. Harga produk telah dipinda daripada RM1798 kepada RM20.
  2. Kandungan artikel tidak mengandungi unsur sensitiviti perkauman, agama, bangsa, lucah, kritikan, hasutan, fitnah dan seumpamanya.   MyQbic 6:

  Perkhidmatan MyQbic

  MyQbic menyediakan perkhidmatan berkualiti kepada semua pengguna-pengguna internet pada kos berpatutan sepertimana berikut:
  1. Membantu peniaga-peniaga dalam dan luar negara memasarkan produk atau perkhidmatan ke serata dunia menerusi internet seperti Google Adwords, Yahoo Ads, Bing, Youtube, Facebook, MySpace, Twitter, ebay, Amazon dan lain-lain.
  2. Menganjurkan seminar-seminar berkaitan pemasaran dan perniagaan Internet.
  3. Menyediakan khidmat nasihat dan rundingan bagi hal-hal yang berkaitan dengan pemasaran, promosi, publisiti, dan perniagaan Internet.
  4. Menyediakan perkhidmatan S.E.O atau mengoptimasi laman web atau blog di enjin-enjin carian.
  5. Membekalkan pelawat-pelawat atau trafik ke laman web atau blog.  
  6. Menyediakan perkhidmatan pembinaan laman web, penterjemahan, suntingan grafik, video dan audio serta penerbitan buku digital. 
  Untuk mendapatkan khidmat MyQbic, hubungi MyQbic di talian: 012-7615396.